Používá technologii služby Blogger.
RSS

Bojíme se u bedny: TV tipy od 1. do 7. prosince

Řekněme si to na rovinu - tento týden moc příležitostí ke strachu a lekání nebude. A problém bude nejen v kvantitě, ale (až na výjimky) i v kvalitě. Na co se tedy můžeme těšit?

Pondělí 1.prosince

Nova Cinema 22.45: Americká krása

První tip je zcela nehororový, ale byl by hřích ho nezmínit. Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Mena Suvari a další rozehrávají drama, které právem patří do zlatého fondu kinematografie. Hudba Thomase Newtona patří již mezi filmovou klasiku.

Prima COOL 23.15: Vrah s chromovou maskou

S tímto snímkem jsem zatím neměla tu čest. Československá filmová databáze praví, že se jedná o sequel o dva roky mladšího hororu Laid to Rest. Těšit se můžeme na béčkový slasher o maskovaném vrahovi, mstícím se těm, kteří se zasloužili o jeho vážné zranění. Máte-li opravdu silný hororový absťák, můžete film zhlédnout navzdory padesátiprocentnímu hodnocení.

Úterý 2.prosince

Barrandov TV 01.20: Vražedná posedlost

Snímek z roku 2004 vypráví příběh Ann (Nicolette Sheridan), která po nehodě přišla o oko. Zdá se, že transplantace její problém vyřeší...ale jen do chvíle, kdy Ann na základě náhlých halucinací zjistí, že se kouká okem zavražděné Julie...

Prima COOL 23.05: Bundy: Příběh sériového vraha

Zde si přijdou na své všichni, kteří jsou fascinováni "životem a dílem" nejznámějších sériových vrahů. V televizním snímku se setkáme s Tedem Bundym, postrachem Ameriky sedmdesátých let, který má na své pažbě desítky zářezů; celkový počet jeho obětí není dosud znám. Snímek nás provede jeho životem, počínaje kariérou v politice, přes zabíjení prvních obětí, odhalení, útěky z vazby až po smrt na elektrickém křesle.

Čtvrtek 4.prosince

Nova CINEMA 00.40: Nezvratný osud 2

A máme tu další slasherovou klasiku. Pokračování snímku Nezvratný osud a druhá část celkem pětidílné série. Smrt zde hraje s nevinnými oběťmi rozpočítávadlo "ať je to ten nebo ten, ten musí jít z kola ven", a my můžeme rozjet tipovačku, kdo to odnese příště.

Sobota 6.12.

Prima COOL: Vykoupení z věznice Shawshank

Nehororová klasika, nejoblíbenější a nejlépe hodnocený film na ČSFD, vynikající adaptace Kingova románu. Je tu vůbec někdo, kdo o "Redemption" nikdy neslyšel? Příběh o svobodě ve věznici, dva spřátelení vězni, kteří se za žádnou cenu nehodlají své svobody vzdát, pojednání o bezpráví i spravedlnosti - to se nikdy neokouká. Herecký koncert, který rozehrává Morgan Freeman a Tim Robbins, si právem vysloužil sedm oscarových nominací.

Neděle 7.prosince

Proma COOL 20.00: Van Helsing

Závěr týdne bude opět patřit klasice. Ve snímku z roku 2004 se v částečně tuzemských kulisách představuje celá plejáda příšer, upírů, monster a přízraků. Vizuální stránka dobrá (na svou dobu), děj a herecké výkony trošku pokulhávají. Chcete-li si zavzpomínat na dobu, kdy si všichni od snímku slibovali parádní zážitek, nenechte si Van Helsing ujít.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentářů:

Okomentovat